29 серпня ми вшановуємо тих, хто в дні найтяжчих випробувань для України на історичному шляху виборів став на захист демократичних цінностей та цивілізаційного європейського вибору. Тернистим є цей шлях – Революція Гідності, війна, повномасштабне військове вторгнення імперської росії. 1991 рік долею від Всевишнього подарував нам Незалежність. А сьогодні доля випробовує нас на бажання її захистити. І ми впевнено, сміливо та гідно торуємо свій шлях до державної незалежності, самостійності у виборах, свободи у діях, суб’єктності у світовому лідерстві.
День Незалежності України є важливою датою нашої держави, бо незалежність для кожного з нас – це своя національна держава, життя за принципами демократії, розвиток громадянського суспільства, можливість творити і розвиватися. Сьогодні ці цінності вимірюються нашим протистоянням російському агресору. Такі речі, як історія, пам’ять, розуміння минулого стали для нас ключовим фактором у цій широкомасштабній війні, а Державний Прапор, де синій колір у трактуванні є безхмарне небо, як символ миру, а жовтий колір - стиглі пшеничні ниви, як символ достатку, став символом боротьби за справедливість, майбутнє незалежної європейської України.
В цій війні за свободу ми показали, що Україна – це країна сильних, сміливих та незалежних людей, а українці - потужна нація, якій притаманні міцність духу, сила витримки, єдність, згуртованість, спротив у відстоюванні своєї державності, незалежності, суб’єктності, ідентичності.
Практичним етапом завершилось навчання тренерів для здійснення підвищення кваліфікації кухарів їдалень закладів загальної середньої освіти.
Відпрацювання навичок із приготування страв згідно шкільного меню відбувалося у два етапи для двох груп на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу впродовж 16.08-19.08.2022 року. Профтехосвіту Волині представляли педагоги 4 закладів освіти: ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ», Колківький центр професійної освіти, ДНЗ «Нововолинський центр ПТО», ВСП «Волинський фаховий коледж НУХТ».
Теоретичний етап міжрегіонального семінару «Зміни та сучасні тенденції в організації харчування в закладах загальної середньої освіти», в якому взяли участь педагоги із 5 регіонів України (Волинська, Львівська, Рівненська, Івано-Франківська та Тернопільська області) підходить до завершення.