Упродовж жовтня-грудня 2020 року тривали обласні професійні змагання серед здобувачів освіти ЗП(ПТ)О з професій ресторанного господарства «Краще меню для хворих на цукровий діабет», організовані НМЦ ПТО у Волинській області.

      Популяризація здорового способу життя серед молоді, привернення уваги до профілактики найбільш поширених хвороб,  застосування учнями набутих знань та умінь на практиці такою була основна мета заходу.

      10 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Волині представили меню для хворих на цукровий діабет, показавши творчий підхід до виконання завдання, застосування на практиці набутих професійних та ключових компетентностей із професій кухар, кондитер, офіціант тощо. Усі учасники продемонстрували вміння створювати QR-коди, які актуальні в наш час.

     Оригінальним дизайном, складністю запропонованих страв та відповідністю дієтичному харчуванню вирізнялись конкурсні роботи здобувачів освіти із ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ», ДПТНЗ «Луцьке ВПУ», Відокремленого структурного підрозділу «Волинський фаховий коледж НУХТ», Колківського ВПУ, Торчинського, Оваднівського професійних ліцеїв, ДНЗ «Нововолинський центр ПТО» та інших.

      

      

      

Фрагменти кращих меню

      Роботу учасників змагань оцінювало компетентне журі з числа медичних спеціалістів та фахівців у галузі ресторанного господарства. Рішенням журі:

  • І місце присуджено Дейнеці Оксані, Солосі Анні, Станьку Владиславу, учням ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ»;
  • ІІ місце – Микиті Олександрі, учениці ДПТНЗ «Луцьке ВПУ»;
  • – Алєксєєнку Роману, Денисюку Денису, Денисюк Олені, Кофанову Василю, Отамірзаєву Ельйору, учням ВСП «Волинський фаховий коледж НУХТ»;
  • ІІІ місце – Кислянці Наталії, учениці Колківського ВПУ;
  • – Данкевич Богдані, Гаврилюк Богдані, ученицям Торчинського професійного ліцею;
  • – Дейнек Діані, Заєць Марії, Островській Юлії, ученицям Оваднівського професійного ліцею.

      Вітаємо переможців!

    Сподіваємось, що результати даних змагань будуть мати практичне втілення в ЗП(ПТ)О, сприятимуть підвищенню не лише професійного рівня здобувачів освіти, а й формуванню здорового способу харчування. Зокрема, на продовження даної роботи у 2021 році у системі профтехосвіти області стартує новий проєкт «Здорове життя без цукру».

Ви тут: Главная Новини профтехосвіти області Краще меню для хворих на цукровий діабет визначено