Як ефективно організувати виховний процес в умовах пандемії з учнівською молоддю ЗП(ПТ)О в гуртожитку  на таку тему відбулося 12 жовтня 2021 року в режимі он-лайн засідання обласної методичної секції вихователів гуртожитків закладів професійної (професійно-технічної) освіти на базі Навчально-методичного центру ПТО у Волинській області.

  Розпочала секцію методист НМЦ ПТО у Волинській області Наталія Патейчук, яка розповіла про головні пріоритети виховання в умовах карантину, основні вимоги щодо організації життєдіяльності в учнівських гуртожитках ЗП(ПТ)О, програму розвитку учнівського колективу гуртожитку, орієнтований перелік документації вихователя гуртожитку тощо.

  Вихователі ЗП(ПТ)О обмінялися досвідом роботи щодо використання сучасних форм та методів  організації роботи  із здобувачами освіти в умовах карантину, зокрема,  з таких тем:

–  дистанційні форми роботи із здобувачами освіти – Любов Книш (Оваднівський ТВСВ Володимир-Волинський центр ПО);

– презентація творчих проєктів «Сторінками малої Батьківщини», «День вишиванки в дистанційному режимі» – Тетяна Цвіх ( ДПТНЗ «Луцьке ВПУ будівництва та архітектури»);

– комплекс завдань з реалізації мети виховної роботи в гуртожитку, які протиепідемічні заходи були запроваджені у навчальному закладі – Віталій Шклярук (Торчинський професійний ліцей).

  Про важливу роль учнівського самоврядування в організації виховної роботи у гуртожитку розповіли вихователі Ніна Франчук (ДПТНЗ «Луцьке ВПУ»), Надія Писарська (Колківський центр ПО), Ганна Турик (Маневицький ТВСВ Колківського центру ПО), Іван Палівода (Старовижівський професійний ліцей).

  Мистецтво приготування їжі – кухарська справа – є одним з найдавніших. Про творчий процес у приготуванні їжі, перетворення ідеї в реальність та основні принципи роботи гуртка «Студія смаку», до якого ввійшли учні, які здобувають   професію «Кухар, кондитер» у ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ», розповіла вихователь цього ж навчального закладу Лариса Мельник.

  На завершення керівник секції привітала усіх присутніх з Днем захисників України, побажала усім  міцного здоров’я, благополуччя, сил, наснаги, незламності духу, а   також провела анкетування серед вихователів гуртожитку ЗП (П)О.

 

Ви тут: Главная Новини профтехосвіти області Покращуємо виховний процес в умовах пандемії