У рамках проєкту «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» спільно з Міністерством освіти і науки України, Національним управлінням у справах освіти та молоді Естонської Республіки (NarNo) 02 серпня 2022 року розпочалось навчання тренерів із числа педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти для здійснення підвищення кваліфікації кухарів шкільних їдалень та інших здобувачів освіти.
Учасниками міжрегіонального семінару «Зміни та сучасні тенденції в організації харчування в закладах загальної середньої освіти» стали більше 50 педагогів із 5 регіонів України (Волинська, Львівська, Рівненська, Івано-Франківська та Тернопільська області).
У перший день теоретичної частини, яка загалом проходитиме в режимі онлайн 4 дні, слухачі ознайомилися з:
Потужним мотиватором для навчання педагогів та несподіванкою семінару став Євген Клопотенко, кулінарний експерт, шеф-кухар, – учасник проєкту «Нове шкільне харчування» з покращення культури харчування у школах України, автор Збірника рецептур страв для харчування дітей.
Під час вебінару презентовано навчальний модуль «Шкільне харчування» (Інна Семенюк, заступник директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області), розроблений українським експертним колективом Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області, педпрацівниками Колківського центру професійної освіти та командою експертів Ради освіти та молоді Естонії.
Лейтмотивом семінару став девіз: «Реформі харчування в українських закладах освіти, яка закладає фундамент здоров'я української нації - бути».