У рамках проєкту «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» спільно з Міністерством освіти і науки України, Національним управлінням у справах освіти та молоді Естонської Республіки (NarNo) 02 серпня 2022 року  розпочалось навчання тренерів із числа педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти для здійснення підвищення кваліфікації кухарів шкільних їдалень та інших здобувачів освіти.

Учасниками міжрегіонального семінару «Зміни та сучасні тенденції в організації харчування в закладах загальної середньої освіти» стали більше 50 педагогів із 5 регіонів України (Волинська, Львівська, Рівненська, Івано-Франківська та Тернопільська області).

У перший день теоретичної частини, яка загалом проходитиме в режимі онлайн 4 дні,  слухачі ознайомилися з:

  • особливостями реформи шкільного харчування (Ірина Шумік – Генеральний директор директорату професійної освіти МОН України; Людмила Плахотна – начальник управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації);
  • цілями, очікуваними результатами семінару (Зоя Парфенюк – директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області);
  • досвідом впровадження реформи харчування у закладах Волині (Тетяна Соломіна – заступник   начальника управління освіти і науки обласних Волинської державної адміністрації) та України (Катерина Фоя  – директор мистецького ліцею  «Зміна»  Дніпровського району м. Києва);
  • чинними нормативно-правовими актами щодо гігієни та санітарії виробництва в ЗСО; вимогами до складання шкільного меню відповідно норм харчування (Назар Орел, начальник управління Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства (Волинська область)).

Потужним мотиватором для навчання педагогів та несподіванкою семінару став Євген Клопотенко, кулінарний експерт, шеф-кухар, – учасник проєкту «Нове шкільне харчування» з покращення культури харчування у школах України, автор Збірника рецептур страв для харчування дітей.

Під час вебінару презентовано навчальний модуль «Шкільне харчування» (Інна Семенюк, заступник директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області), розроблений українським експертним колективом Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області, педпрацівниками Колківського центру професійної освіти та командою експертів Ради освіти та молоді Естонії.

Лейтмотивом семінару став девіз: «Реформі харчування в українських закладах освіти, яка закладає фундамент здоров'я української нації - бути».

Ви тут: Главная Вектори інновацій Проєктна діяльність Еразмус+ Без категорії Навчання тренерів для здійснення підвищення кваліфікації кухарів шкільних їдалень
adana escort canli bahis sohbet numaralari sohbet numaralari mersin escort adana escort elazig escort