Практичним етапом завершилось навчання тренерів для здійснення підвищення кваліфікації кухарів їдалень закладів загальної середньої освіти.
Відпрацювання навичок із приготування страв згідно шкільного меню відбувалося у два етапи для двох груп на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу впродовж 16.08-19.08.2022 року. Профтехосвіту Волині представляли педагоги 4 закладів освіти: ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ», Колківький центр професійної освіти, ДНЗ «Нововолинський центр ПТО», ВСП «Волинський фаховий коледж НУХТ».
Під час практичного навчання представники Асоціації громадського харчування (м. Київ) демонстрували роботу сучасного обладнання, призначеного для шкільних їдалень, технологію приготування страв на ньому. Кожен учасник спробував самостійно готувати запропоновані страви окремих днів меню, під час дегустації оцінити смакові якості.
Навчання, яке відбулось, за відгуками учасників, було актуальним, результативним і перспективним.
Усі учасники семінару по завершенні отримали сертифікати, які засвідчують, що вони є фаховими тренерами для здійснення підвищення кваліфікації кухарів шкільних їдалень та інших здобувачів освіти, педагогів.
З 1 вересня 2022 року за курсом «Шкільне харчування» у закладах ЗП(ПТ)О Волині уже розпочнеться навчання.