Під егідою Асоціації кулінарів України у ресторації «Добра хата»(с. Зміїнець) нещодавно відбулось справжнє кулінарне свято.

  На захід зібралися небайдужі до ресторанної справи відвідувачі, учні та викладачі професійно-технічних навчальних закладів  м. Луцька та області.

 Найбільше переживали батьки студентів Луцького кооперативного коледжу Львівського комерційної академії, адже їхні діти були учасниками фахового конкурсу на звання кращого кухаря.

 Дві команди змагалися у теоретичних знаннях та у швидкісному приготуванні двох сучасних салатів. Приготування жульєну стало домашнім завданням. Учасники  успішно справились із завданнями, подивувавши публіку вишуканою подачею. Оцінювали конкурс професіонали своєї справи – відомий ресторатор Микола Наход та його учень – луцький шеф-кухар Ігор Пархомчук.

 Незабутнє враження на публіку справив також майстер-клас, який провів Ігор з приготування холодної закуски (зелений мікс-салат з овочами під сметанно-гірчичною заправкою), основної справи (свинні медальйони в чебреці та копченому беконі під вершковим чорносливом), а також десерту (п’яна груша в імбирному сиропі з вершково-горіховим мусом та вишневим дресінгом).

Усі присутні мали змогу скуштувати всі страви, ознайомитись з ресторацією «Добра хата».

Поки тривали майстер-класи, публіка насолоджувалась цікавою концертною програмою від студентів Луцького кооперативного коледжу Львівського ЛКА, виступами персоналу ресторану, а також самого Миколи Находа, який вболіває за ресторанну справу, за майбутніх фахівців, які будуть працювати в ресторанному господарстві в найближчий час.

 Добре, що такий діалог зав’язується сьогодні між рестораторами, студентами, викладацьким  складом та адміністрацією, батьками. Адже тільки спільними зусиллями можна підготувати кваліфікованого робітника затребуваного на ринку праці, а захід, який відбувся – цьому підтвердження. 

Ви тут: Главная Новини профтехосвіти області У ресторації «Добра хата» відбулося кулінарне свято