День Незалежності України є важливою датою нашої держави, бо незалежність для кожного з нас – це своя національна держава, життя за принципами демократії, розвиток громадянського суспільства, можливість творити і розвиватися. Сьогодні ці цінності вимірюються нашим протистоянням російському агресору. Такі речі, як історія, пам’ять, розуміння минулого стали для нас ключовим фактором у цій широкомасштабній війні, а Державний Прапор, де синій колір у трактуванні є безхмарне небо, як символ миру, а жовтий колір - стиглі пшеничні ниви, як символ достатку, став символом боротьби за справедливість, майбутнє незалежної європейської України.
В цій війні за свободу ми показали, що Україна – це країна сильних, сміливих та незалежних людей, а українці - потужна нація, якій притаманні міцність духу, сила витримки, єдність, згуртованість, спротив у відстоюванні своєї державності, незалежності, суб’єктності, ідентичності.
Практичним етапом завершилось навчання тренерів для здійснення підвищення кваліфікації кухарів їдалень закладів загальної середньої освіти.
Відпрацювання навичок із приготування страв згідно шкільного меню відбувалося у два етапи для двох груп на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу впродовж 16.08-19.08.2022 року. Профтехосвіту Волині представляли педагоги 4 закладів освіти: ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ», Колківький центр професійної освіти, ДНЗ «Нововолинський центр ПТО», ВСП «Волинський фаховий коледж НУХТ».
Теоретичний етап міжрегіонального семінару «Зміни та сучасні тенденції в організації харчування в закладах загальної середньої освіти», в якому взяли участь педагоги із 5 регіонів України (Волинська, Львівська, Рівненська, Івано-Франківська та Тернопільська області) підходить до завершення.
У рамках проєкту «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» спільно з Міністерством освіти і науки України, Національним управлінням у справах освіти та молоді Естонської Республіки (NarNo) 02 серпня 2022 року розпочалось навчання тренерів із числа педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти для здійснення підвищення кваліфікації кухарів шкільних їдалень та інших здобувачів освіти.
На українському ринку праці, особливо нині, у воєнний час, стає все більш відчутним попит на робітничі спеціальності. Професійно-технічна освіта – доступна для всіх, це перша сходинка у майбутнє, важливий вклад у розбудову нашої України у післявоєнний період. Отож, якщо ви ще не визначилися із вибором професії, хочете стати успішним і досягти професійних висот – тоді вам до нас! Адже бути робітником – це завжди престижно і перспективно!