Дистанційна освіта

   Міністерство освіти і науки презентувало платформу дистанційного навчання «Професійна освіта онлайн». Вона дозволить учням навчатися робітничих професій онлайн, педагогам – доповнити навчання сучасним цифровим контентом та всім охочим – здобути робітничу професію або підвищити професійну кваліфікацію дистанційно. 

  У квітні–жовтні 2023 року завдяки підтримці міжнародної неурядової організації» Finn Church Aid» (FCA) впроваджено «Проєкт FCA для підтримки реформи професійної (професійно-технічної) освіти в Україні». Виконавцями проєкту виступили Omnia Education Partnerships Ltd у партнерстві з МОН України.

Результати проєкту:

  • Оновлено контент та структуру онлайн-курсів і тренінгів, розроблених у межах програми «EU4Skills».
  • Протестовано й перенесено на платформу МОН 19 короткострокових онлайн-курсів для підтримки відбудови України, а також два онлайн-тренінги для керівників і викладачів закладів П(ПТ)О в умовах інтеграції в європейський освітній простір. На етапі тестування врахували особливості методів електронного онлайн-навчання в Україні, що забезпечує належне та послідовне управління курсами після завершення проєкту.
  • Розроблено актуальні методичні рекомендації щодо процесу оцінювання та сертифікації для подальшого використання МОН.
  • Проведено спільний з МОН України семінар-практикум, на якому продемонстрували сучасні й актуальні цифрові інструменти, які використовуються для проміжного та підсумкового оцінювання.
  • Під час перенесення навчальних матеріалів на платформу МОН FCA надав можливість усім користувачам отримати безплатні онлайн-сертифікати після успішного завершення навчання.

       Перший посібник з організації змішаного навчання для закладів професійної освіти створено Міністерством освіти і науки спільно з Програмою ЄС «EU4Skills». Він містить практичні поради для керівників і педагогів: від розробки стратегії змішаного навчання до створення безпечного та комфортного освітнього середовища. Ознайомитись з посібником можна за посиланням bit.ly/3p6ZIcg, а також на сайті МОН у розділі «EU4Skills» bit.ly/3yDjDCP.

     

Детальніше...

       МОН спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за участі міжнародних партнерів із Центру SeeD розробили інтерактивний порадник «Школа в умовах пандемії» для керівників і колективів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти.

Детальніше...

      Як буде відбуватися навчання під час карантину залежить від здатності кожного закладу освіти та його педагогічних працівників гнучко і швидко організувати роботу, якості інформаційно-комп’ютерного забезпечення, інтернет-доступу, рівня комп’ютерної грамотності викладачів і здобувачів освіти.

Детальніше...

Ви тут: Главная Вектори інновацій Дистанційна освіта